A tudomány vélekedése a prosztatarák kialakulásáról

741
HOZZÁSZÓLÁS:

Noha a kutatók már több veszélyeztető tényezőt ismernek, az a kérdés még mindig megválaszolatlan, az egyik férfinál miért fejlődik ki a betegség, és a másiknál miért nem!?

Eltérő megjelenés népcsoportok között? kutatas-orvos-labor-vizsgalat

Az emberek életmódjának bizonyos vonásai befolyásolhatják a prosztatarák kialakulásának a valószínűségét. Egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy összefüggés lehet az étrend és a betegség kialakulása között. A tanulmányok eredményei azt mutatják, hogy a prosztatarák gyakoribb azokban a népcsoportokban, ahol az emberek étrendjére nagyarányú zsírfogyasztás (különösen az állati zsírok fogyasztása) vagy bizonyos tápanyagok hiánya jellemző, jóllehet nem tudják biztosan, hogy az alacsony zsírtartalmú diéta megelőzi-e a prosztatarák kialakulását, a zsírszegény étrend sok más szempontból is előnyösebb.

Bizonyos kutatások arra utalnak, hogy a magas tesztoszteronszint növeli a prosztatarák kialakulásának kockázatát. A rasszok között megfigyelhető különbségek a prosztatarák kockázatát illetően az eltérő tesztoszteron szintekkel függhetnek össze, azonban szerepe lehet a táplálkozásnak és az életmódnak is.

A gének és az öröklődés szerepe

A tudósok génelváltozások után is kutatnak, amelyek esetleg növelik a betegség kialakulásának veszélyét. Vizsgálják azoknak a férfiaknak a genetikai állományát, akiknél viszonylag korán (55 évnél fiatalabb korban) diagnosztizálták a prosztatarákot, és azoknak a családoknak a génállományát, amelyekben többszörösen is előfordult a betegség.

Ahhoz azonban, hogy a tudósok megállapíthassák, pontosan milyen genetikai összefüggés áll fenn a prosztatarákkal, még rengeteg munkára van szükség. Azok a férfiak, akiknek családi kórtörténetében prosztatarák szerepel, és öröklötten magas kockázattól tartanak, konzultáljanak orvosukkal, aki genetikai tanácsadó felkeresését is javasolhatja.

741
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]